Növényi olajok helye a konyhában

A természetes alapanyagokból készült olajok olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek a szervezetünk számára nélkülözhetetlenek. Zsírsavtartalmuk miatt nagyon fontosak és szinte minden konyhában helyük van. A kukoricacsírából készült olaj növényi szterinekben szinte az egyik leggazdagabb készítmény. Sok benne az E-vitamin.

A szójából készült növényi olajok antioxidánsokban igen gazdagok. Nem szabad kihagyni a felsorolásból a repceolajt sem, amiben sok az A-vitamin. A nyers pálmaolajt sem szabad kihagyni a felsorolásból. A többszörösen telítetlen zsírsavtartalommal rendelkező olajakat kell használni a sütéshez. A növényi olajok felhasználásával készített étel sokkal zamatosabb, ízletesebb, viszont azzal is számolni kell, hogy az étel átveheti az olaj ízét.

Read More


Pamut fonalak kategorizálása

A legtermészetesebb szálas anyagok közé tartozik a pamut. Napjainkban az egyik legfontosabb alapanyagnak számít, millió tonna pamutot termesztenek világszerte. A gyapot, mint növény, nem egyszerű és nagyon macerás a tartása. A pamut fonalak többféle vastagságban választhatóak, így mindig annak megfelelően kell kiválasztani, hogy mit is szeretnénk belőle készíteni. A pamut kopásálló alapanyag, jó tartással rendelkezik. Nedvesebben sokkal masszívabb. A súlyának közel 65 százalékát képes magába szívni. Nagyon lassan szárad. Nem nyúlik és rugalmassága is csekély. Azzal viszont számolni kell, hogy a pamut fonalak felhasználásával készült ruhák nagyon erősen gyűrődnek.

Tapintásra finom, természetes hatást kelt, teljes mértékben bőrbarát. A pamut fonalak alkalmazhatóak babáknak szánt takaró, rugdalózó, cipő készítésénél is. A pamut szinte minden ruhában fellelhető alapanyag. A 100% pamut fonalak bármilyen színben választhatóak, nagyon szép színátmenetek kaphatóak. A pamutot előszeretettel keverik poliészterrel, poliamiddal, viszkózzal, így sokkal rugalmasabb, könnyebben kezelhetőbb. Leginkább fele-fele arányban szokták keverni. Mosni bátran lehet mosógépben. Fehéríteni is lehet. Vasalható, de ajánlott nedvesíteni a vasalandó anyagot a művelet közben.…

Read More


A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás