A mézes pálinka elkészítése egyszerű

A pálinka igen erős ital, ezért a fogyasztása során a mértékletesség elengedhetetlen. A karcos italt gyakran próbálják lágyítani különféle ízesítők és adalékok hozzáadásával. Így készülhetett el az igen népszerű mézes pálinka is.

A lágyabb ízek ellenére az ital ereje megmarad, ám sokak számára fogyaszthatóbbá válik. Ezért igen népszerű lett és ma már számtalan italboltban megtalálható ez a változat is. Mézes pálinka bármikor készíthető otthon is. Csupán két összetevőre van szükség, pálinkára és mézre.

Valójában bármilyen kisüsti felhasználható, de érdemes a gyengébb minőségű italokat alkalmazni erre a célra, hiszen így feljavíthatóak valamilyen szinten. A méz adagolása ízlés kérdése. Nincs meghatározott recept, amely szerint készíteni kellene az ilyen italokat.

A mézes pálinka télen igen hatásos lehet a megfázás tüneteinek csökkentésében. A méz köhögéscsillapító, míg a pálinkának fertőtlenítő hatása van. Persze ez esetben sem szabad megfeledkeznünk a mértékletességről. A Pannonhalmi Pálinkárium webáruházában is megvásárolható ez a különleges ital.



A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás